fbpx

La qualitat de la respiració és una medicina molt poderosa per al nostre cos-ment. 

Enllaçant amb aquesta frase, podriem dir també que la qualitat dels nostres pensaments també esdevé una bona medicina. Un pensament caòtic, imparable, negatiu, ple de jucicis cap al altres o cap a un mateix, a la llarga, amb el temps, ens emmalaltirà.

I per què parlo dels pensaments quan el tema d’aquest text és la respiració? Perquè quan connecto amb la respiració estic present i aquest fet esvaeix tots els pensaments futuristes o sobre el passat. 

Suposo que de vegades t’has sorprès a tu mateix o a tu mateixa amb una respiració tant superficial que gairebé sembla que està aturada, – ostres! si casi no estava respirant!- Doncs en aquell moment vol dir, que estaves pensant, ocupat en pensaments que et feien fer un viatge en el “no temps” entre futurs i entre passats, preocupacions, estrés.

L’alimentació, una altra potent medicina natural diària, no sempre l’escollim bé, però de vegades sí i si posem interès millora considerablement. Doncs igual amb els pensaments i amb la respiració, si posem interès tenim pensaments més saludables, menys agressius cap a nosaltres mateixos o cap als que estan prop la nostra vida, i si posem interès també podem facilitar una respiració més lliure, senzilla i flexible.

És natural que variem les nostres respostes davant les circumstàcies de la vida, vull dir que de vegades menjarem d’una manera molt sana i altres dies en canvi, mengem de qualsevol manera, aliments superflus, plens de conservants i aditius, o amb quantitats excessives. I el mateix fem amb els pensaments, hi ha dies que estem més “positius” o constructius que d’altres. Però, tot  I que és natural que tinguem un gran ventall de respostes davant les circumstàncies i que no sempre estiguem encertats respecte a la cura cap a nosaltres mateixos, el que sí està clar és que el que repetim més, esdevé l’hàbit més fort i més automàtic.

Tant de bo estiguèssim tant desperts a nivell mental-emocional com per poder escollir les nostres reaccions i pensaments tant com es pugui, però malauradament no és així. Solem tenir hàbits ben instaurats, d’estímul-resposta, que dificulten poder fer modificacions en la nostra manera de respirar, menjar o pensar, a no ser que hi posem cert esforç en modificar-los. Poder modificar com penso, com menjo i com respiro.

I ara ve la pregunta:

Per què vull ser feliç?

Per què?

Si sabem el per què vull ser feliç, és més fàcil saber com aconseguir-ho.

Una respiració tranquil·la, sense bloquejos implica una ment tranquil·la i això és la clau de la porta de la felicitat.

Com arribar a la respiració tranquila?, practicant la presència, estar vivint al moment, retornar i retornar al present.

Montserrat Reverté

Quiero Inscribirme

Únete a nuestra comunidad para recibir noticias sobre talleres y retiros además de recursos para tu día a día.

Te has suscríto correctamente! Gracias!