fbpx
Anar depressa a fora és imprescindible en alguns moments, però transformar-ho amb un hàbit crònic ens accelera i acabem anant depressa per dintre també, a l’interior, sense saber com parar el frenetisme dels pensaments i emocions. O potser , en el més comú dels casos, és a la inversa, el frenetisme intern ens porta a fer activitat rera activitat amb poca pausa, maltractant el nostre cos amb excesos d’accions, moviments, sedentarisme excessiu, sobrecàrrega excessiva, sense alliberació de l’energia acumulada.

Els darrers avanços científics ja ens expliquen que els nostres pensaments i accions, si es repeteixen, marquen una pauta, una empremta electromagnètica que conforma la nostra realitat (1). El model quàntic diu que per canviar la nostra vida, hem de canviar la nostra forma de pensar, sentir i actuar. Per crear una nova vida s’ha de recrear una nova visió d’ella, més enllà de les circumstàcies presents, agarrar-se a un somni més enllà del teu entorn (2) (3).

Vull tenir la meva determinació clara: moments de pausa per amansir l’ebullició constant de pensaments, que no porten enlloc més que a que visqui de puntetes, en la superficie dels minuts, de les relacions, del que veuen els ulls…

Els que em coneixen saben que sempre dic el mateix:

  • Respirar: reaprendre a respirar, a expandir la nostra caixa toràcica per tenir més vitalitat corporal.
  • Alimentar-se de manera sana: evitant els productes procesats, menjar el més natural possible.
  • Descans: dormir amb qualitat, en un bon matalàs i les hores que necessitem.
  • Cuidar el cos amb estiraments i una mica d’exercici aeròbic: el cos agraeix infinitament si el cuidem i ens sentim més feliços quan ens trobem aliviats.
  • Calmar l’agitació: amb moments de relax, fent alguna cosa que ens agradi molt, caminar per la natura ens reequilibra moltissim, també amb pràctica de meditació i aminorant la pressa.
  • Riure: riure ens fa treure tensió a les situacions o a les emocions internes, és eminenment sanador.

Montserrat Reverté

(1) M. Szegedy-Maszak, «Misteries of the Mind: -Your Unconscious Is Making Your Everyday Decisions» U.S News- World report, 28 de febrer de 2005.

(2) L. Fehmi y J. robbins, The Open-Focus Brain: Harnessing the Power of Attention to Heal Mind and Body, Boston, Trumpeter books, 2007.

(3) Joe Dispenza, «Sobrenatural». Hay House Inc, USA 2018.

Quiero Inscribirme

Únete a nuestra comunidad para recibir noticias sobre talleres y retiros además de recursos para tu día a día.

Te has suscríto correctamente! Gracias!